• Home
  • Опалення

Опалення

Наша компанія понад 10 років працює в галузі кліматичного обладнання. Ми пропонуємо широкий асортимент рішень на базі продукції вітчизняного та іноземного виробництва для організації систем опалення в приватних будинках, квартирах, торговельно-складських та офісних приміщеннях. Розроблеємо проекти систем, монтаж обладнання, а також сервісне обслуговування в Києві та інших регіонах України та ближнього зарубіжжя. Хочемо зазначити, що для організації ефективного та економічно вигідного опалення необхідно відповідально підійти до вибору обладнання та супутніх елементів.

Вибираючи систему опалення будинку, слід враховувати багато нюансів:

Кліматичні умови. Одна справа - опалення будинку в помірному кліматі і зовсім інше - північні регіони з суворими зимовими умовами.
Енергоефективність будинку. Відсутність належного утеплення зводить нанівець роботу навіть самої високоефективної системи опалення.
Доступність палива. На етапі проектування системи опалення необхідно дізнатися, чи є можливість підвести магістральний газ до будинку, скільки буде коштувати доставка, наприклад, дизпалива або інших видів пального.
Використання якого саме палива буде найбільш вигідно (електрика, газ, ДП, дрова, пелети).
Передбачувані витрати на опалення заміського будинку. Необхідно провести розрахунки з урахуванням особливостей об'єкта: загальна площа, висота стель і ін.
Тільки після детального вивчення всіх питань можна переходити до вибору опалювального обладнання необхідної потужності. З урахуванням отриманих даних при розрахунках складається проект. Монтаж вимагає залучення інженерів і застосування тільки якісних матеріалів, оскільки від цього залежить стабільність роботи обладнання і комунікацій, а також термін служби системи. Нижче описані найбільш популярні в Україні системи опалення, а також обладнання, що застосовується при їх організації.

 

Опалювальні котли

Обладнання на твердому паливі
Застосування твердопаливних котлів вигідно. Таке обладнання коштує менше рідкопаливного і газового. В якості палива можуть використовуватися дрова, вугілля та пелети, які легко транспортуються, складуються, зберігаються.

До недоліків подібних систем можна зазначити складність автоматизації процесу безперервної подачі палива, підтримки заданих температурних режимів, а також необхідність обслуговування топкової камери (чистка, завантаження палива).

Якщо об'єкт має площу до 60 квадратних метрів і використовується для сезонного проживання, тоді твердопаливні опалення приватного будинку - найекономніший варіант. Однак для його реалізації потрібно забезпечити місце для зберігання палива.

    

Пелетні котли

Особливу увагу покупців ми б хотіли звернути на пелетні котли. Пелетні котли нового покоління - це енергоефективність і високий ступінь автоматизації процесу горіння (від 7 до 14 діб). Можна підібрати котел оптимальної потужності для опалення приватного будинку або виробничого підприємства. Вибір на користь опалювального обладнання даного типу обгрунтований як з точки зору доступності палива, так і зниження витрат на опалення.

Електричні котли
Таке обладнання також активно використовується при організації систем опалення. Часто застосовується як допоміжний або резервний в поєднанні з основним. Для установки електричного котла потрібно прокласти електромережу зі здатністю витримувати серйозні навантаження.

З переваг електрокотлів можна відзначити автономне функціонування, екологічну безпеку, абсолютну безшумність, невисоку вартість обладнання, а також відсутність необхідності в установці труби для відводу шкідливих речовин, що утворюються в результаті згоряння палива (газ, дрова, дизель). До мінусів електричного обладнання для опалення можна віднести велике споживання електроенергії, але використання ночного тарифу та системи накопичування тепла може бути доволі цікавим варіантом.

      

 

Газове обладнання
Використання газового котла передбачає мінімізацію витрат на опалення приватного будинку. Затребувані підлогові і настінні газові котли. Опалення заміського будинку з обладнанням, яке використовує газ як паливо, характеризується високим ККД.

Але процес підключення будинку до газової магістралі, а також установка всього обладнання, передбачає залучення кваліфікованих фахівців та виконання певних вимог газопостачальників. Крім того, експлуатація системи опалення повинна супроводжуватися періодичним технічним обслуговуванням. Також існуе вариант переналаштування сучасних газових котлів на скраплений газ, який постачається в балонах.

    

Обладнання на рідкому паливі
Котли, що працюють на дизельному паливі, мають ККД, аналогічне газовим. Але дизпаливо дорожче, що збільшує витрати на опалення приватного будинку.

Також вартість установки рідкопаливного котла набагато вище, оскільки необхідно провести роботи по установці ємності на кілька тонн для зберігання палива. Крім того, при організації опалювальної системи потрібно облаштування шляхів для під'їзду спеціалізованого транспорту, що здійснює наповнення ємності паливом. У тому випадку, якщо газифікація неможлива, таке опалення заміського будинку може стати прекрасною альтернативою.

Елементи для систем опалення

Радіатори опалення
На українському ринку опалювального обладнання існує безліч різних видів радіаторів. Щоб організувати ефективне і максимально економічне опалення заміського будинку, важливо правильно підібрати розміри радіаторів відповідно до проекту, а також звернути увагу на матеріал виготовлення.

Основними матеріалами, що використовуються при виробництві радіаторів, є: алюміній, чавун, сталь, біметал. Чавунні радіатори відрізняються міцністю і доступною ціною, проте їх експлуатація може дорого обійтися.

У числі найбільш затребуваних - алюмінієві, оскільки характеризуються хорошою теплопровідністю. Але вони мають меншу міцність в порівнянні з чавунними.

Сталеві радіатори можна використовувати для систем з низким тиском, наприклад індівідуальне опалення квартири або заміського будинку.

Що стосується біметалевих радіаторів, то при їх виробництві використовується два матеріали. Даний варіант оптимальний для облаштування системи опалення. Популярне рішення для опалювальної системи приватного будинку - радіатори зі сплавів міді і алюмінію.

       

 

Труби опалення

Важлива складова частина опалювальної системи - труби, по яких здійснюється циркуляція теплоносія. При їх виборі особливу увагу слід приділити якості матеріалу виготовлення.

Залізні труби не втратили своєї актуальності, однак від них поступово відмовляються на користь сучасних аналогів. Головний недолік залізних труб - схильність до корозії.

Як довговічною альтернативи виступають металопластикові труби. Вони відрізняються надійністю, високою міцністю, стійкістю до дії різних зовнішніх механічних і кліматичних впливів.

Доволі ефективним є організація системи опалення за допомогою мідних труб, які витримують високий тиск і температуру, а також стійкі до корозії. Крім того, на них не діє вплив прямих сонячних променів.