• Home
  • Кондиціювання

Кондиціювання

   Кондиціонер являє собою кліматичне обладнання, здатне створити і автоматично підтримувати в приміщенні заданий рівень вологості, температури, швидкості руху повітря і його чистоти. Цей пристрій використовується для створення сприятливого мікроклімату в будинку або на робочому місці.

   Обладнання приміщень системами кондиціювання - турбота про власне здоров'я і комфорт. Сучасні кондиціонери якісно очищають повітря від пилу, пилку, шкідливих часток, що особливо актуально в мегаполісах. Видаляючи з повітря зайву вологу, це обладнання попереджає появу грибка і цвілі. Варто відзначити, що ефективність сучасного приладу вельми висока, а рівень шуму незначний.

   Особливу увагу варто приділити мікроклімату в робочих приміщеннях. Працездатність людини істотно знижується в некомфортних умовах. Спека або холод, задуха і надмірна вологість безпосередньо впливає на продуктивність праці. До того ж, дослідження показують, що при високих температурах швидко погіршується психічний стан співробітників, знижується робочий ритм, зростає ризик травматизму. Саме тому потрібно уважно поставитися до контролю над температурою і рівнем вологості, а також подбати про подачу свіжого повітря в приміщення.

   Чистота повітря в будинку повинна стати предметом особливої ​​турботи будь-якої людини, хто замислюється про своє здоров'я. Наявність природної вентиляції не вирішує проблему нормального повітрообміну в квартирі. Крім того, не варто забувати про безперервне пилоутворення - в міських умовах повітря не може бути чистим. Кондиціонер забезпечений фільтром, здатним затримати дрібні частки, і в квартиру надходить свіже і чисте повітря, що сприятливо впливає на організм. Продуктивність фільтра - показник відсотка частинок, які він затримує. Залежно від конкретних умов вибирається фільтр, максимально відповідний за продуктивністю.

   Дуже важливий контроль вологості. Опалювальний сезон традиційно пов'язаний зі значним зниженням рівня вологості в приміщеннях. Надмірно сухе повітря негативно впливає на роботу всіх систем організму, стан шкіри, слизових оболонок, очей. Знижується імунітет, відповідно, зростає захворюваність. Оптимальний рівень вологості повітря в будинку становить 40-60%. За допомогою кондиціонера його можна підтримувати цілий рік, але в зимовий період скоріш за все буде потрібен зволожувач повітря.

   Кондиціювання повітря - найбільш простий і доступний спосіб створення в будинку ідеального мікроклімату.